yandex

Epoksi Enjeksiyon

Epoksi Enjeksiyon

Yapısal yapıştırma; düşük viskoziteli ve yüksek viskoziteli epoksi enjeksiyon reçineleri vasıtasıyla elde edilir. Epoksi reçine, yüksek yapışma gerilme kuvveti sayesinde beton ve duvarda oluşan en küçük çatlak ve boşlukların dallanmasında bile kalıcı bir yapışma sağlamaktadır.

EP enjeksiyon reçineleri duvar harcı, beton, çelik, folyo ve kablo yalıtımıyla uyumludur. Epoksi enjeksiyon reçinesi ayrıca bina yapısına zarar verebilecek tuzlara, alkali çözeltilere ve asitlere karşı çok dirençlidir.

Epoksi Enjeksiyon Hazırlık çalışmaları;

 Enjeksiyondan önce yapısal analiz

 Yapısal durum

 Hidrodinamik ve hidrostatik koşullar

 Boşluklar

Çatlakları onarırken dikkat edilmesi gerekenler;

 Genel çatlak durumu

 Bina yapısı için çatlakların önemi

 Çatlak özellikleri (çatlak tipi, çatlak seyri, çatlak genişliği, çatlak genişliği modifikasyonu, vb.)

Bu konularda bize bilgi sağlamaktadır;

 Hasarın sebebi

 Uygun dolgu malzemelerinin seçimi

 Delik delici pakerlerin seçimi

 Matkap deliklerinin konumlandırılması

Duvarcılıkta epoksi reçinesi kullanıldığında, ilk önce enjeksiyon seviyesindeki tüm gevşek alçı/sıva tabakaları sökülmeli ve tüm gözenekli derzler ve kusurlu duvar bölgeleri, hızlı kuruyan çimento ile yapıştırılmalıdır. Doldurulacak çatlaklar kir, yağ, gres ve diğer ayırıcı maddelerden arındırılmış olmalıdır. Çatlak kenarları da temizlenmelidir. Epoksi enjeksiyonu için yüzey pakerleri kullanıldığında, çatlakların onarımı ve yüzey pakerleri kurmak için EP macun kullanılmaktadır. Yama yapılacak yapısal elemanların yüzeyleri, yamanın (>1.5 N/mm²) yeterli bir şekilde yapışmasını sağlayacak düzeyde hazırlanmalıdır.

Epoksi Enjeksiyon Reçine Uygulaması

Enjeksiyon sırasındaki basınç, bina yapısının doğasına ve durumuna bağlıdır. İlk olarak en düşük çatlak alanlarını epoksi reçinesiyle doldurarak enjeksiyonu başlatılır. Yatay çatlaklarda hava girişini önlemek için enjeksiyonu tek bir yönden uygulanır. Son pakeri enjekte ederken, çıkan reçine için hava menfezi (deliği) kontrol edilir. Malzemenin jelleşme aşamasında (kürleşme süresinin bitiminden yaklaşık 30 dakika sonra) ikinci bir enjeksiyon yapılmalıdır.  

Epoksi reçineleri uygularken dikkat edilmesi gerekenler durumlar; tepkime hızı, malzemenin ve yapısal elemanın sıcaklığıdır. Yüksek sıcaklıklar tepkime hızını hızlandırır ve düşük sıcaklıklar yavaşlatır. Yalnızca temizlik maddelerinden ya da diğer yabancı maddelerden arındırılmış saf epoksi enjeksiyon reçinesi enjekte edilmelidir.

Enjeksiyon Makinesi ile Uygulama Aşamaları

Karıştırılmış malzemeyi pompanın haznesine aktarılır.

Kısa bir süreliğine karıştırılır.

Enjeksiyon pompasının doğal ısısından dolayı malzemenin uygulanabilirlik ömrü azalır. Pompanın haznesindeki malzeme ısınır ısınmaz, derhal kullanılmalı veya pompadan çıkarılmalıdır.

Epoksi reçinesi kuruduktan sonra, uygulama bitince pakerleri çıkarılır.

Matkap delikleri, uygun yapı malzemeleriyle kapatılır ve yüzeyi yeniden sıvanır.

Epoksi yapısal çatlak onarımları için tavsiye edilmektedir;

Poliüretan köpüklerin aksine, epoksiler genleşmeyecektir. Epoksi ile birlikte betona sağlam bir şekilde bağlanan ve bunları yapısal onarımlar için ideal kılan inanılmaz şekilde sert bir katıya dönüşürler. Epoksi enjeksiyon reçineleri, betondan daha güçlü bir yapısal bağ oluştururlar.

Enjeksiyon tipik olarak geleneksel tamir yöntemlerinin nüfuz edemediği ya da maliyet açısından çok fazla engelleyici olduğu yatay, dikey ve baş üstü çatlaklarda kullanılır. Epoksi enjeksiyonu ile bir çatlak onarımı ile devam etmeden önce, çatlak sebebi ve yapısal bir onarım ihtiyacının belirlenmesi gerekir. Çatlak, yapının yapısal bütünlüğünü tehlikeye atmazsa, poliüretan harç veya diğer yapısal olmayan malzemelerle enjeksiyon, çatlağın doldurulması için daha uygun bir seçenek olabilir (örneğin, Sızıntı, esneme, vb.). Yapısal bir onarım gerektiğinde, epoksi enjeksiyonuna devam etmeden önce çatlağa neden olan koşullar düzeltilmelidir. Yapısal çatlak nemli ve kurulamıyorsa, neme dayanıklı bir reçine dikkate alınmalıdır.

Çatlak enjeksiyonu için epoksiler, çeşitli genişliklerde çatlakları barındırmak için ultra-ince ila macun benzeri bir dizi viskozitede mevcuttur. Epoksilerin diğer onarım ürünlerine göre ana avantajı, yüksek basınç dayanımlarıdır. Bu yüzden epoksiler yapısal onarım gerektiren çatlaklar için idealdir.

Epoksi Enjeksiyon fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU