yandex

Mersin'in İnşaat Markaları- Ekim 2017

Mersin'in İnşaat Markaları- Ekim 2017

Santaş, Yeni Ürün Grupları Ve Hizmetleri İle Faaliyetlerini Genişletti

Santaş teknolojik izolasyon sistemleri genel müdürü Murat Madenlioğlu, izolasyonun ana faaliyet alanları olduğunu aktarırken, bunun yanı sıra EPDM ve PVC membranlar ile temel bohçalama sistemleri, EPDM membran ile cephe kaplama, çatı yalıtımları yanı sıra tarımsal sulama havuzları, gübre havuzları, yeni nesil mantolama ile dış cephe kaplamaları, prefabrik ve hafif çelik yapıları, tarımsal hangarlar, ark yapı sistemleri ile ahır ve depo yapımı, polietilen su, gıda ve mazot depoları ayrıca yangın ve binaların su ihtiyacını karşılayacak alternatif yöntem olan modüler prizmatik su depolarının satış ve uygulamasını gerçekleştirerek faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi “her geçen gün nüfusun artmasıyla birlikte milli servetimiz olan suya ihtiyacımız artmaktadır “ diyen Murat Madenlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü

“ Ancak küresel ısınma nedeniyle susuzluğunda her geçen gün giderek arttığı günümüzde sularımızın boşa akmasını engellememizin gerektiği bilinciyle su toplamanın önemi de artmaktadır. Bu nedenle birçok alternatif su toplama yöntemleri ile ilgilenmekteyiz. Polietilen su depoları fiber su depoları, modüler prizmatik su depoları, yeraltı ( toprak altı ) su depolama tankları, şişme su depoları derken yöntem değişebilir ancak fikir ortaktır. 2017 yılında Türkiye’nin en büyük 3 katlı olarak polietilen su deposu üretebilen ( 500 litreden 3 bin litreye kadar ) makinasıyla çalıştık. Üç katlı ürünlerimiz gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çok ilgi gördü. Bu yıl bölge bayiliklerini arttırmaya ve taleplere daha kısa zamanda cevap vermeye kendimizi odakladık. Özellikle yurt dışında tercih edilen gerek çatı aralarında konulabilen gerekse açık alanda kullanabileceğiniz polyester PVC malzemeden imal ve +70 / -30 dereceye dayanıklı 300 litreden 100 bin litreye kadar depolama yapabileceğiniz şişme su depolarımızı daha yaygın hale getirmek istiyoruz”

Firmalarının devamlı kendini yenileyen geliştirilmiş yöntemleri amaç edinmiş, yeni teknoloji, son çıkan izolasyon malzemeler ile nano teknolojik yangın, ses ve ısı bariyerleri ile kendini devamlı dinç tutan bir yapıda olduğunu kaydeden Madenlioğlu, ayrıca negatif izolasyonu profesyonel ürün ve hizmet ile uygulamaya başladıklarını anlattı. Madenlioğlu, bu hizmeti ise şöyle açıkladı: “perde beton veya örme duvar olarak inşa edilmiş bodrum katlarında,  temel, asansör boşluğu, tünel, bina inşaatı esnasında yapılmamış ya da hatalı veya eksik yapılmış yalıtım uygulaması sebebiyle zamanla duvar ve zeminlerde rutubet ve hatta su sızdırma problemlerinin çözülerek izolasyon uygulamasıdır. Bu anlamda doğru ürünler ile kesin çözümler sunuyoruz. Her gün yeni bir yöntem ve yeni kanunlarla izolasyon zorunluluğu gelmektedir. Umarız ülkemizde doğru şekilde işler hale gelir çünkü mağdur olan son kullanıcı olmaktadır. Bir bina için ilk yapılması gereken iş olan su izolasyonu, temelde başlamaktadır. Binada temel öncelikli olarak korumaya alınırsa yaşanılabilir ve güvenilir hale gelir.

Mantolamanın önemine dikkat çeken ancak sadece cephenin izolasyonu ile yalıtım bitmediğini dile getiren Madenlioğlu “ tek cam, çift cam, üç cam bu konuda eksik kalıyor. Firmamız mikro seramik ve cam kürekcikle yapılan iç cephe ve dış cephe ısı ve su izolasyonları ile yeniliğe devam etmekteyken, cam mantolaması uygulamalarına devam etmektedir. Yalnız burada bir cam filminden bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz sıvı cam kaplama ürünümüz ile cam bir bütün olmakta ve sadece yedi mikron inceliğe sahip olduğu için de %76 ışık geçirgenliği sağlayarak görüş farklılığı yaratmadan şeffaf bir şekilde ve uygulanan camın orjianalliğini bozmamaktır. Camın hangi türü olursa olsun ısıyı üzerine ilk çeken argümandır. Eğer ısı bu bölgede hapsolacaksa, burada cam mantolamanın önemi anlaşılmaktadır. Yaptığımız cam mantolama, havadan gelen kızılötesi ve güneşin zararlı ışınlarını içeri geçirmiyor. İç tarafta yaktığınız ısının dışarı çıkmasını engelleyerek hem ısının iç kısımda kalmasını sağlayarak kışın daha sıcak yazı ise daha serin bir hava ortamı sağlarken diğer yandan da enerji kaçaklarını engellemiş oluyor. Ayrıca, cam mantolamanın çok önemli bir özelliğinden de bahsetmeden olmaz. Camdaki bu yapılan ısı izolasyonu ile aynı zaman da yangın dayanımlı cam da elde ediyoruz. Özellikle çelik yapılar ve petrol ile uğraşan sektörü ilgilendirdiği de gerçektir. Yangın anında sıkışan ve ısınan camların patlaması ile oksijenin içeri girmesi ile birlikte daha da şiddetini arttırdığı göz önünde bulundurulursa camın her bulunduğu mekânda bunun şart olacağı düşünülmelidir” şeklinde konuştu

Ses ve gürültü problemlerinin de artık azımsanmayacak düzeyde olduğunu dile getiren Madenlioğlu, “ evimiz de komşuların sesinden oturamıyoruz diyen müşterilerimiz her geçen gün artmakta. Bu tür durumlarda üç boyutlu görüntü tercihi de sunabildiğimiz özel ses yalıtımlı duvar dekoratif keçe kaplamalarımızı önermekteyiz. Bu duvar dekoratif keçe kaplama ile birlikte ısı yalıtımının da çözebilmekteyiz. Ürünümüz, ses yutma katsayısı değerleri ve antibakteriyel özelliği ile anaokulları, oteller, barlar, restorantlar, sinema salonlarında tercih edilmektedir. Ayrıca 850 dereceye ısıya karşı dayanabilen alev iletmeyen ve üç boyutlu yapısı sayesinde ses dalgalarını absorbe eden ve yanmaz keçe; mekanik odalar, jeneratör ve hidrofor odalarında kullanılmasının yanında beyaz eşya, otomobil, yatay sektörlerinde tercih edilme nedenidir”diye konuştu.

 

 

 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU