yandex

Ekonomi Gazetesi - 2007

Ekonomi Gazetesi - 2007
Santaş, bayiliğini yeni aldığı Izofull ile Mersin’de bir ilke imza attı
 
Santaş Teknolojik İzolasyon Sistemleri Sahibi Nurettin Madenlioğlu, 2007 yılında İzofull ısı izolasyonlu sıvalarının bayiliğini alarak Mersin’de bir ilke imza attıklarını söyledi. Mersin’de 2000’den bu yana ses izolasyonu üzerine çalıştıklarını anlatan Madenlioğlu, bu yıl yeni ürünleri ile ısı izolasyonuna yöneldiklerini de bildirdi. Yeni ürünlerinin ısı yanında su ve ses izolasyonu sağladığına da dikkat çeken Madenlioğlu, bu ürünün çatıların yanında bina içinde kullanımının da mümkün olduğunu dile getirdi. Madenlioğlu, “Bu ürünün özellikle ısı izolasyonu için son teknoloji olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık yüzde 40’lık izolasyon ile en yakın rakibinden 2 kat fazla izolasyon sağlıyor ve yüzde 50’ye yakında da enerji tasarrufu oluşturuyor” diye konuştu. Klima ile soğutulan alanlarda soğuk havanın yere çökmesi nedeniyle seramik ya da parkelerin altına da bu sıvanın uygulanması, kışın ise tavana yükselecek sıcak havanın korunması için tavana da İzofull sıva sürülmesi halinde daha büyük verim elde edilebileceğine dikkat çeken Nurettin Madenlioğlu, böylece yapının bir termos gibi korunarak kaçağın maksimum düzeyde önlenebileceğini ifade etti. Bu sıvanın uygulamasının oldukça kolay olduğuna da değinen Madenlioğlu, özel bir ustalık gerektirmediğini, bir boya ustasının dahi kolaylıkla uygulayabileceğini kaydetti. 
 
Mersin’de ana faaliyet konularının ses izolasyonu olduğunu ve American Siding bayiliğini yaptıklarını dile getiren Nurettin Madenlioğlu, bu ürüne ilginin de her geçen gün arttığını anlattı. Yıla oldukça iyi başladıklarını kaydeden Madenlioğlu, “American Siding’de estetik ve kalite bir arada olunca talep de artıyor. Geçmişte yalnızca villalardan talep gelirken şimdi apartmanlar dahi yaptırmak istiyor. American Siding artık bir moda oldu diyebilirim” değerlendirmesini yaptı.
 
 “Yıl sonunda 2 markamızla piyasaya çıkacağız”
 
 Öte yandan 2007 yılı sonunda 2 farklı markada hazır sıva satışına başlayacaklarını da anlatan Nurettin Madenlioğlu, “Penfix ve Penkim Ekstra markalarının tescillerini aldık. PVC, alüminyum ve çelik kapı uygulamalarında kullanılacak bu ürünlerin fason dolumunu yaptırıp kendi markamızla satacağız” diye konuştu. Bu ürünlerin üretimini gerçekleştirecek fabrikaların kurulumunun çok yüksek maliyet gerektirmediğine de değinen Madenlioğlu, “Ancak önce önümüzü görmeliyiz. İstediğimiz verimi alırsak ileride fabrikasını da kurabiliriz” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde bu yıl Su-Ba markası ile endüstriyle antipas boyaların fason dolumunu yaptırdıklarını da anlatan Nurettin Madenlioğlu, bu boyaların da İsviçre’den 500-1000 litrelik fıçılarda geldiğini Türkiye’de doldurarak kendi markaları adı altında sattıklarını anlattı.
Son olarak yine bu yıl çatı ile uğraşmaya başladıklarına da değinen Nurettin Madenlioğlu, sözlerini, “Sürekli bina dışını kaplıyorduk ve müşterilerimiz çatı yapmamızı da talep edince çatı işine de başladık. Yurtdışından 2-3 katmanlı seramik içerikli Shıngle’lar getirip döşüyoruz. Bu tarz diğer ürünler kum katkılı oluyor ve ısı veriyor ancak seramik
katkılı ürün kullanılması halinde ısı geçirmediğinden kullanıcı rahat ediyor” diye konuştu.
 
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU