yandex

Mersin'in Markaları - 2018

Mersin'in Markaları - 2018

Santaş, İzolasyonda İnovatif Adımlar Atıyor

          İnşaat sektöründe su ısı ve ses izolasyonları yapan Santaş Teknolojik izolasyon sistemleri, 18 yıllık deneyimi ile bu alanda son teknolojileri takip ederek, çalışmalarını sürdürüyor. Çukurova bölgesi başta olmak üzere, yurt genelinde hizmet veren Santaş Teknolojik İzolasyon Sistemleri,verdiği hizmetle iş yeri ve konutların enerji de tasarruf etmesini sağlıyor.

          Gürültü kirliliğinin çağın sorunlarından biri olduğuna işaret eden santaş teknolojik izolasyon sistemleri genel müdürü Murat Madenlioğlu, inşaat aşamasında temeldeki su izolasyonu ne kadar önemliyse ses izolasyonununda konutta ve iş yerinde o derece önem sahip olduğunu kaydetti. Ses kirliliğinin her türlü yaşam alanında ciddi rahatsızlıklara neden olduğuna dikkat çeken Madenlioğlu, konutlarda apartman dairelerinde ve iş yerlerinde tavandan, taban ve yandan gelen seslerin, izolasyona önem verilmemesinden kaynaklandığını ifade etti. İzolasyon alanında faaliyet gösteren derneklerin çabalarıyla devletin ses izolasyonunu zorunlu kılmasını gündeme geldiğini anlatan Madenlioğlu “yeni inşaat yapımında yapı denedim firmalarının gözetiminde uygulamaya geçeceğini tahmin ve ümit ediyoruz dedi.

          Isı izolasyonun da hem maliyetlerde hem de enerji de büyük tasarruf sağladığını vurgulayan Madenlioğlu, yeni binalarda dış cephe yalıtımının zorunlu olduğunu anımsattı, eski yapılarda ise insanların kendi imkanlarıyla bunu yaptırmaya çalıştığını söyleyen Madenlioğlu, bazı ülkelerin yalıtıma teşvik verdiğini aktararak, ”Türkiye’de de devletin enerji tasarrufunda destek vermesi elzem oldu. Umutla beklediğimiz devlet teşviklerinin bir an önce ülkemizde de kullanılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

          Su izolasyonunda ise temelden çatıya çözümler sunulması, özellikle temel izolasyonunun yapılmasının, deprem kuşağında olan türkiye için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını söyleyen Madenlioğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 3 Temmuz 2017’de yayınladığı planlı alanlar imar yönetmeliği ile binalarda su yalıtımının zorunlu hale geldiğini anımsattı. Madenlioğlu “şartları 27.10.2017 tarihli resmi gazetede yayınlandı. 01.6.2018 tarihinde uygulama yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelikle 51.50 m yükseklik ve 10 binden büyük yapıları kapsayan su yalıtım uygulaması diğer inşaatlarda da örnek olacak ve olmazsa olmazların içerisinde yer alacak” dedi.

 

 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU